Stijltip #2 - Lichaamsbouw

Stijltip #2 - Lichaamsbouw

De kleding die je draagt accentueert of verhuld je lichaamsbouw. Het is daarom goed te weten wat jouw lichaamsbouw is. In dit stuk kom je hierachter, daarbij geef ik je direct wat kleine tips. Lees deze en pas ze direct toe.
Natuurlijk zijn dit globale tips. In latere artikelen zal ik dit per onderdeel verder uitlichten.

Welke kleding staat het best bij je lichaamsbouw?

Dit is de hamvraag. Toch vragen niet veel mensen zich dit af. Geloof mij, het is wel aan te raden. Natuurlijk is iedereen anders maar dankzij onderstaande hoofdgroepen weet jij globaal waar je op moet letten. Maar eerst.

 

Waarom een kleermaker zo belangrijk is.

Voordat ik begin, wil ik dit nog zeggen: Ga op zoek naar een goede kleermaker. Dit is echt zóóó belangrijk. De kleding die je in de winkel koopt zit namelijk 80% van de tijd niet direct goed. Veel herenzaken bieden wel een vermaak service. Maar bij de meeste winkels ben je hier zelf verantwoordelijk voor.

 

Nu terug naar het echte onderwerp. In onderstaande foto’s zie je de verschillende lichaamsbouwen. Ik geef alvast wat korte tips zodat je dit direct toe kan passen.

 

Waar moet je op letten als je brede heupen en smalle schouders hebt?

Jij hebt brede heupen en smalle schouders. Daarbij heb je redelijk grote bovenbenen. Deze lichaamsbouw wordt ook wel peer, of driehoek genoemd.

 

Lichaamsbouw peer/driehoek, brede heupen en smalle schouders

 

Tips voor het bovenlichaam bij brede heupen en smalle schouders.

Probeer volume te creëren bij de schouders. Dit kan door colberts en jassen te dragen met schouder vulling. Ga voor verticale strepen om de focus van je middel weg te halen. Bekijk hier een geschikt overhemd

 

Tips voor het onderlichaam bij brede heupen en smalle schouders.

Om het contrast met de brede heupen niet op te laten vallen is het goed een broek te dragen met rechte pijpen. Neem de pijpen eventueel vanaf de knie in. Zorg in ieder geval dat de broek op de schoen valt en niet erover.

 

Waar moet je op letten als je brede schouders en smalle heupen hebt?

Heb jij brede schouders en smalle heupen dan is de kans groot dat je veel in de sportschool zit. Daarom noem ik hem de bodybuilder. Vaak wordt de 'omgekeerde driehoek' gebruikt om deze lichaamsbouw te benoemen.

 

lichaamsbouw omgekeerde driehoek/bodybuilder, brede schouders en smalle heupen

 

Tips voor het bovenlichaam bij brede schouders en smalle heupen.

Bij dit type is balans heel belangrijk. Leg niet teveel nadruk op je schouders en de borst. Draag blazers of colberts zonder schoudervulling en zonder double breasted (dit zijn jassen met een dubbele rij knopen). Heb jij grote bovenbenen? Kies een shirt dat iets ruimer valt en een leuk motief heeft.

 

Tips voor het onderlichaam bij brede schouders en smalle heupen.

Heb jij last van grote bovenbenen? Kies een recht vallende broek. Hiermee creëer je automatisch balans tussen schouders, heupen en benen. Neem de broek desnoods vanaf de knie in.

 

Waar moet je op letten bij als je schouders en heupen even breed zijn?

Waar moet je op letten als je schouders en heupen even breed zijn? Vaak heb je een lange rugpand en lange armen. Deze lichaamsbouw wordt aangeduid als rechthoek.

 

Lichaamsbouw rechthoek, schouders en heupen zijn even breed

 

Tips voor het bovenlichaam waarbij de schouders en heupen even breed zijn.

Bij deze lichaamsbouw is het belangrijk om extra definitie aan te brengen op plekken waar dit ontbreekt. Zoals de schouders.

  1. Draag lagen. Bijvoorbeeld een dik gebreide sweater. Of een blazer met schoudervulling.
  2. Heb je dunne armen? Zorg dat de mouwen van de truien en blazers goed aansluiten. Ga desnoods naar een kleermaker. Bekijk hier geschikte truien.

Tips voor het onderlichaam waarbij de schouders en heupen even breed zijn.

Waarschijnlijk heb je redelijk dunne benen. Hierdoor is het aan te raden om skinny jeans te dragen. Rechte jeans zal te veel om je benen ‘hangen’. Daarbij zorgt de skinny jeans in combinatie met een jas of blazer met schoudervulling voor een mooie lijn.

 

Waar moet je op letten als je een ronde buik hebt met schouders en heupen die even breed zijn?

Heb jij een ronde buik en zijn je heupen en schouders even breed? Dan wordt jouw lichaamsbouw aangeduid als ‘Ovaal’.

 

 Lichaamsbouw ovaal, schouders en heupn zijn even breed met een ronde buik

Tips voor het bovenlichaam voor personen met een ronde buik en gelijke schouders en heupen.

Kies donkere kleuren. Indien mogelijk met verticale lijnen om het torso langer te laten lijken. Draag blazers of colberts met schoudervulling. Hierdoor komt er meer nadruk op de schouders en minder op je buik.

Tips voor het onderlichaam voor personen met een ronde buik en gelijke schouders en heupen.

Kies een broek waarbij de pijpen iets slanker vallen. Zorg ervoor dat de pijpen goed op de schoen vallen. Ze mogen zeker niet te lang zijn. Hierdoor lijk je korter.

 

Waar moet je op letten als je schouders iets breder zijn dan je heupen.

Heb jij schouders die iets breder zijn dan je heupen? Dan heb je geluk. Dit wordt ook wel de atletische bouw genoemd. Jij hebt over het algemeen geen moeite met het vinden van goed zittende kleding. En veel staat jou. Toch wil ik je wat tips geven.

 

Lichaamsbouw trapeze/atletisch/normaal, de schouders zijn iets breder dan de heupen

Tips voor het bovenlichaam voor personen waarbij de schouders iets breder zijn dan de heupen.

Heb jij deze lichaamsbouw? Maak je dan geen zorgen over patronen. Alles zal je staan. Als tip wil ik je vooral meegeven. Zorg dat alle kledingstukken goed zitten. Laat ze desnoods bij een kleermaker aanpassen. Koop geen ruim zittende hemden. Laat je lichaamsbouw gerust zien.

Tips voor het onderlichaam voor personen waarbij de schouders iets breder zijn dan de heupen.

Ga voor slimfit broeken indien het kan. Heb jij hier te grote bovenbenen voor? Neem de broeken dan vanaf de knie in. Hierdoor accentueer jij, je atletische bouw.

 

Slot

Je hebt nu gelezen welke lichaamsbouw jij hebt. Onthoud dit goed. Het komt in de volgende tips namelijk steeds weer terug. Daarbij heb je al een paar basis regels gekregen waar je per lichaamstype op moet letten. In de volgende stijltips gaan we hier dieper op in. Wil je weten wat je contrast is? lees dan dit blog.

 

Heb jij nu al vragen? Stuur dan een email naar: info@better-cloting.nl

 

Bedankt en deel dit op Social Media.

Groeten,

Roderick

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »