Stijltip #8 Welke pasvorm past het beste bij je?

Stijltip #8 Welke pasvorm past het beste bij je?

Er zijn verschillende pasvormen. Maar welke past het beste bij jou? En zijn alle pasvormen wel hetzelfde? Lees dat en meer hieronder.

Ik heb het een paar weken geleden gehad over de verschillende lichaamstypen. Niemand is gelijk aan elkaar en dus draagt ook niemand dezelfde pasvorm.

In deze stijltip bespreek ik de verschillende pasvormen. Of beter nog, welke pasvorm bij jouw lichaamstype past.

 

Welke pasvormen zijn er?:

Ik onderscheid vier pasvormen

  1. Ruim (classic)
  2. Recht (straight)
  3. Slimfit (tailord/fitted)
  4. Skinny

 

Welk lichaamsbouw heb jij? Bedenk dit voor jezelf. Je kan teruglezen in Stijltip #2. Dit scheelt je namelijk lezen ;).

 

Ik vertel per lichaamsbouw welke pasvorm hier het beste bij gedragen kan worden. Toch raad ik je aan om altijd goed de maattabellen te lezen. Zeker als je online koopt. Gelukkig staan deze bij BETTER.. altijd onder de producten. Dit scheelt weer zoeken.

 

Maar eerst:

 

Geen enkele pasvorm is hetzelfde

Ik wil je eerst waarschuwen. Elk merk hanteert namelijk andere maten. Dus een slimfit bij Tommy Hilfiger is misschien wel een regular bij Ralph Lauren.

 

Welke pasvorm past het beste bij mensen met een buikje?

wijd of recht model overhemd bij mensen met 'zware' heupen  ruim vallend overhemd voor mensen met een ronde buik(regular cut)

 

Heb je zware heupen of een hangend bierbuikje, dan is het aan te raden om voor een recht of ruim vallend model overhemd te kiezen. In de winkel wordt dit ook wel aangeduid als classic of straight fit.

 

Maar wat is nou het verschil tussen recht of ruim vallend? Het grootste verschil zit in de hoeveelheid stof die je hebt ter hoogte van je heupen.

 

Bij een recht model loopt de zijnaad nagenoeg recht naar beneden terwijl bij en ruim vallend model de zijnaad als een trapeze naar beneden loopt. Zoals de blauwe lijn in de eerste foto.

 

Welke pasvorm kan je het beste dragen als je een lang lichaam hebt?

skinny fit overhemd voor lange lichaamsbouw

 

Mensen met een rechthoekige bouw hebben vaak een lang rugpand. En zijn over het algemeen slank gebouwd. Heb jij een slanke, lange bouw? Kies dan voor een slimfit of skinny model. Let wel op je mouwen, deze mogen niet te kort vallen. Lees meer hierover in stijltip#7. Bij het kopje: Wanneer zit een manchet goed?

 

Heb jij een rechthoekige bouw en een buikje? Dan wil ik je aanraden om te kiezen voor een recht vallend model. Tailleer deze eventueel bij een goede kleermaker.

 

Welke pasvorm past het beste bij mensen met een of atletisch lichaam?

slimfit pasvorm voor bodybuilder lichaam   slimfit pasvorm voor trapeze of sportief lichaamsbouw

 

Bovenstaande afbeeldingen hebben een slank toelopend lichaam.  Heb jij een slanke middel? Kies dan voor een slimfit overhemd. Deze hebben minder stof op de heupen waardoor een ‘muffin top’ voorkomen wordt.

 

Let wel: Zit jij vaak in de sportschool? En heb jij goed ontwikkelde rugspieren? Dan kan een slimfit overhemd te strak op de rug zitten. Hierbij is het aan te raden om een recht vallend model te kiezen en deze te laten tailleren.

 

70% van de slimfit overhemden kan gedragen worden door de West-Europese man.

De gemiddelde West-Europese man, of je nu wel of niet sport zal een slimfit overhemd passen. Zeker de slimfit overhemden van BETTER.. Clothing, deze zijn namelijk speciaal voor de West-Europese man ontwikkeld.

 

Koop hier de stijlvolle, eerlijke en duurzame overhemden van BETTER.. Clothing. Speciaal ontwikkeld voor de West-Europese man.

 

Deel dit bericht.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »