Wat is BETTER.. Clothing?

BETTER.. Clothing is een jong bedrijf met een missie: De man de keuze geven om stijlvolle kleding te kopen die duurzaam en eerlijk geproduceerd is. 

 

Wie heeft BETTER.. Clothing opgericht?

BETTER.. Clothing is opgericht door Roderick Brouwer. Over het beginnen van BETTER.. Clothing zegt hij: “Het is altijd mijn jongensdroom geweest om een eigen onderneming in de kledingindustrie te hebben. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is. Ik kan nu al mijn liefde en kennis in mijn eigen onderneming stoppen."

Samen met het team is er gezocht naar goede en betrouwbare leveranciers. Deze leveranciers leveren ons de beste kwaliteit duurzame en eerlijke stoffen en kleding.

Met BETTER.. Clothing wordt er een beter en stijlvol alternatief voor de bewuste man geboden. Alle kleding wordt gemaakt van biologisch katoen of Fair Trade bamboe. Alle producten hebben een perfecte pasvorm, superieure stofkwaliteit en ogen stijlvol.

Daarnaast wordt er rekening gehouden met de verpakkingsmaterialen. Veel is van gerecycled- of biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt.

 

Waarom eerlijk en duurzaam?

Sommige mensen krijgen op een bepaalde leeftijd een gevoel van: “Wat kan ik terugdoen voor de maatschappij”. Wij hebben ons verdiept in de maatschappelijke kant van kleding.

We hebben gepraat met ondernemers en hebben verschillende onderzoeken gelezen. Eén anekdote willen we je niet onthouden. Het heeft onze motivatie om door te gaan enorm versterkt. We hebben de anekdote in tweeën gesplitst. 

“Op een doekblekerij, ergens in Bangladesh. Men is druk bezig om de doeken te bleken. Dit gebeurde in lange betonnen bakken. Met een sterk bleekmiddel. Deze doeken werden ondergedompeld door eroverheen te lopen. Je kon aan de mensen zien wie het langst in dienst was. De meest recente werknemers hadden witte voeten. Diegene die er al iets langer werkten hadden witte onderbenen. En meer zag je niet. Dan waren ze waarschijnlijk al dood.” 

Daarna:

“Als men dan nieuwe doeken moest bleken trok men de stop uit de betonnen bak. Al het vuile bleekwater liep zo de straat op en de hutjes in.”

We hebben het van horen zeggen, maar dit geeft wel aan hoe weinig men bezig is met het milieu en mensenwelzijn. Wij willen dit anders doen. Onze producten zijn 100% BETTER..

Niet overtuigd?

Als je nog niet overtuigd bent, willen we je vragen om de documentaire 'The True Cost' te bekijken. Deze is te zien op NETFLIX. Hierin wordt onder andere duidelijk welke impact pesticiden hebben. Helaas is dit niet een heel fijn gezicht.

 

Waaruit blijkt dat de kleding eerlijk en duurzaam is?

Er zijn instanties en keurmerken die controleren of kleding eerlijk en duurzaam is. GOTSFair Trade en OCS blended zijn een aantal van dit soort instanties. GOTS zet standaarden op sociaal en ecologisch vlak. Daarbij heeft men ook een standaard voor de puurheid van biologisch katoen. Fair Trade controleert de lonen van de betrokken boeren. En OCS blended traceert de herkomst van het biologisch katoen.

De leveranciers die we gebruiken bezitten één of meerdere van deze keurmerken. 

We willen mooie, stijlvolle kleding aanbieden die eerlijk en duurzaam geproduceerd is. Sta jij achter dit initiatief? Koop je overhemden, truien en T-shirts dan bij BETTER..Clothing

 

Markt

Natuurlijk hebben we onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van dit concept. Steeds meer mensen, waaronder waarschijnlijk jijzelf, stellen zichzelf de volgende vragen: "Wie heeft dit gemaakt?", "Gebeurt dit onder de juiste omstandigheden?" en "Richten deze producten veel schade aan het milieu aan?". Dat jij jezelf deze vragen stelt is in onze ogen zeer bewonderenswaardig. We zijn enorm blij dat we alle vragen positief kunnen beantwoorden. En dat we een BETTER.. product kunnen aanbieden.

 

Geloof jij in wat wij doen?

Wij geloven dat het mogelijk is om stijlvolle kleding te produceren onder betere omstandigheden en van betere producten. Deel jij deze mening met ons? Dan past BETTER.. Clothing zeker bij jou.

BETTER.. Clothing past bij jou als:

  • Je stijlvolle kleding belangrijk vindt.
  • Je het fijn vindt iets terug te doen voor mens en milieu.
  • Je niet precies weet waar je op moet letten bij het kopen van kleding. (Schrijf je in voor onze nieuwsbrief).
  • Je graag een product met een beter verhaal draagt.
  • Je maandelijks eerlijke en duurzame outfits met korting via de e-mail wilt ontvangen. (schrijf je in voor onze nieuwsbrief). 

 

Waarom heet het bedrijf BETTER.. Clothing?

Wij vinden dat dingen beter moeten. En we weten dat dingen beter kunnen. Vertaal dit naar het Engels en je hebt, inderdaad, BETTER.. De twee puntjes refereren naar het milieu en de werknemers, zoals we hier beneden ook uitleggen bij ons logo. Clothing refereert natuurlijk aan de kleding die we verkopen.

 

Hieronder lees je meer over ons logo. Dit logo is ook op onze truien geborduurd.

 

 

B..

 

Beter voor jou

Het milieu

En de werknemers op de plantages en in de fabrieken

 

Je hebt nu een beter beeld van de oprichter Roderick Brouwer en van BETTER.. Clothing.

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt je e-mail sturen naar info@better-clothing.nl.

We kijken uit naar je eerste aankoop, want samen kunnen we hier een enorm succes van maken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »